Apple'dan yeni ürün: Macbook Air!



Apple yeni ürünü macbook air’ı 16 Ocak’ta (bugün) yapılacak macbook expo’da sunacakmış. Makinenin sloganı “thinnovation”. Neden mi thinnovation?


"Macbook Air çok ince!"
Çünkü makine bir parmak kalınlığında. Gerçekten inanılmaz güzellikte bir inceliğe sahip. Ekranı, geniş (wide) 13.3 inç değerinde. Ekran kalınlığı pardon inceliği de mükemmel! Ayrıca makine tamamen kablosuz çalışıyor. Bununla beraber fiziksel anlamda küçülen makinenin pil süresi de 5 saate kadar kullanım olanağı sunuyor. Fiyatı da 1799 $’dan başlıyor.


Macbook air
"Macbook Air reklamı..."
Donanım özelliği olarak standart makinede intel core 2 duo, 1.6 ghz’lik bir işlemci bulunuyor. Diğer modeli 1.8 ghz. 80 gb’lık bir harddiski var. Paylaşımlı intel gma x1300 144 mb’lık ekran kartına sahip. Entegre kamerası (isight) var. 1 USB 2.0 portu, 1 de kulaklık girişi bulunuyor.
Kablosuz bir makine olması dolayısıyla örneğin bir yazılım kurmayı veya cd/dvd gibi bir ortamdan müzik dinlemeyi istiyorsunuz. Bunun adı “remote disc” (uzak disk). “Mac os x” in üzerinde gelen bu özellik için “remote disc” i yakınlardaki bir macintosh’a veya kişisel bilgisayara kuruyorsunuz. Sonra da dinlemek/çalıştırmak istediğiniz cd/dvd’yi o macintosh’a veya bilgisayara takıyorsunuz. Böylelikle macbook air’ınızdan bu işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz.
Bunun yanında macbook air, zaman kapsülünü de (time capsule) içeriyor. Zaman kapsülü, apple’ın geliştirdiği bir yedekleme sistemi. Bunu da kablosuz bir şekilde halledebiliyorsunuz.
Gözüme çarpan ve apple’ın kendi sitesinde gördüklerim bu kadar. Ek olarak estetik yönden bakıldığında macbook air gibisi yok…
Ürünle ilgili detaylı bilgiyi resmi sitesinden alabilirsiniz. Sitede bulunan “guided tour” videolarını izlemenizi de şiddetle tavsiye ediyorum. Böylelikle makineyi daha yakından görmüş oluyorsunuz.
Fotoğraf: Apple.com